Sprinkler sistemi

Sprinkler Podgorica

 

Termo tim Podgorica posjeduje licencu za projektovanje i izvođenje radova na sprinkler sistemima za gašenje požara.
Jedan od najstarijih i najrasprostranjenijih tipova stabilnih instalacija koje za gašenje koriste vodu su Sprinkler instalacije. Ovaj tip instalacija se koristi za gašenje različitih tipova objekata koji mogu biti i različitog požarnog opterećenja, od malog, kao su hoteli, muzeji, bolnice, škole, preko srednjih kao što su garaže, robne kuće, lakša industrijska postrojenja, pa sve do teških kao što je hemijska industrija, razna skladišta, industrije boja i lakova, tekstilna industrija itd.

Postoje dve vrste sprinkler instalacija:

– Mokri sprinkler sistem koji se koristi u prostorijama gdje nema opasnosti od zamrzavanja ili isparavanja vode, gde je cjevovod stalno napunjen vodom pod pritiskom.

– Suvi sprnikler sistem u čijem se cjevovodu nalazi vazduh pod pritiskom i on se koristi u prostorijama gde ima opasnosti od smrzavanja.

Sprinkler sistemi smanjuju ili gotovo da eliminišu smrtnost u slučaju požara, smanjuju broj povreda, umanjuju materijalne štete jer se ovi sistemi aktiviraju samo u slučaju požara, dok ne reaguju na dim ili paru.

Ugradnjom ovakvih instalacija smanjujemo moguće štete nastale požarom za 80%.

Termo tim ugradjuje opremu provjerenih proizvođača. Pozovite nas da Vaš objekat obezbijedite pouzdanim sistemom za zaštitu od požara.

Kontaktirajte nas

Telefonom ili nam pišite i u vrlo kratkom roku ćemo odgovoriti na svaki Vaš zahtjev.

067 233 633